AkzoNobel partner van restauratieatelier

AkzoNobel werd partner van het restauratieatelier van het Van Gogh Museum. Directeur Axel Rüger en CEO van AkzoNobel Ton Büchner ondertekenden op 23 april de overeenkomst. Het partnerschap ging op 1 mei in, voor de duur van drie jaar. Als ‘partner’ draagt AkzoNobel bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten. Daarnaast adviseert het bedrijf met het merk Sikkens het Van Gogh Museum op het gebied van innovatieve en duurzame verfproducten voor de inrichting van het museum en voor het nieuwe entreegebouw.

Ton Büchner zei trots te zijn op de associatie met het Van Gogh Museum. ‘Deze interessante samenwerking verenigt twee wereldwijd bekende merken met een rijke historie in kleurexpertise en het behoud van cultureel erfgoed. Daarnaast is dit een prestigieuze samenwerking voor ons verfmerk Sikkens, waarbij het zichzelf nog verder kan ontwikkelen op het gebied van kennis over kleur en baanbrekende verftechnologieën.’

Nieuwe kleuren
AkzoNobel/Sikkens was verantwoordelijk voor de nieuwe kleuren van het Van Gogh Museum en droeg onder meer bij aan de vormgeving van de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. In 2009 leverde AkzoNobel al een bijdrage in verf voor de tentoonstellingen Van Gogh en de kleuren van de nacht en Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord.