Drie musea doen mee aan Voedselbank Cultuur

Het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum zegden hun bijdrage toe aan de Voedselbank Cultuur. De musea delen maandelijks toegangskaarten uit bij verschillende uitgiftepunten van de Voedselbank in Amsterdam.

Mensen die gebruikmaken van de Voedselbank zijn vaak noodgedwongen verstoken van kunst en cultuur. Op initiatief van toneelgroep Orkater konden cliënten van de Voedselbank vanaf december 2012 al bij een groot aantal theaters op de dag van de voorstelling terecht voor de onverkochte plaatsen.

Directeur Axel Rüger zei namens de drie musea: ‘Het is belangrijk kunst en cultuur toegankelijk te maken voor mensen die daar wel interesse maar niet de mogelijkheden voor hebben. We hopen dat we met onze steun aan dit initiatief de drempel voor een bezoek kunnen verlagen. En dat we meer culturele instellingen kunnen bewegen ons voorbeeld te volgen.’