Felicitaties voor het koningspaar!

De inhuldiging van prins Willem-Alexander tot koning was ook in het buitenland groot nieuws. Van over de hele wereld kwamen meer dan 1000 journalisten verslag doen en de troonwissel was in miljoenen woonkamers te volgen. Na de abdicatie, de be√ędiging en inhuldiging van de nieuwbakken koning barstte het feest los. Het Museumplein werd voor deze dag omgetoverd tot Oranjeplein.

Amsterdam was voor deze gelegenheid feestelijk versierd. De hele stad was gehuld in citydressing waarbij het ontwerp was gebaseerd op de initialen van de nieuwe koning: W.A. Ook het Van Gogh Museum feliciteerde het koningspaar. Op de Kurokawavleugel werd een gigantische sticker geplaatst van ruim 2,5 bij 5 meter met een afbeelding van het koningspaar.