Milou Halbesma aangesteld als sectormanager Publiekszaken

In deze functie ging zij leiding geven aan de afdelingen Marketing, Communicatie, Publicaties, Fondsenwerving & Relatiebeheer, Bezoekersservice, De Mesdag Collectie en Van Gogh Museum Enterprises en werd zij lid van het managementteam van het museum. Directeur Axel Rüger: ‘Milou is een goede relatie van ons museum. In haar vorige functie als directeur van de Turing Foundation werkten wij al geruime tijd samen. Met haar veelzijdigheid en passende ervaring ben ik ervan overtuigd dat zij in haar eigen stijl de sector Publiekszaken verder gaat vormgeven en leiden.’

Milou Halbesma (1967) studeerde Frans in Grenoble, Economie aan de Vrije Universiteit en doorliep het International Executive Program in Corporate Communication aan de Erasmus Universiteit. Vanaf de oprichting in 2006 was zij betrokken bij de Turing Foundation, eerst als bestuurslid, later als directeur. Zij zette daar onder meer een nieuw vermogensfonds op, lanceerde de Turing Toekenning en de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, en was verantwoordelijk voor het donatiebeleid op het gebied van Kunst & Natuurbescherming, de financiën en de externe communicatie van de stichting. Daarvóór leidde zij als hoofd Communicatie bij KWF Kankerbestrijding de herpositionering van het merk en maakte zij vele publiekscampagnes. Museale ervaring deed zij op als marketingmanager bij het Centraal Museum in Utrecht, waar zij verantwoordelijk was voor de marketing rondom de heropening van dit museum en van Panorama2000.