Museumnacht Den Haag

De Mesdag Collectie in het teken van Duizend-en-een-nacht

Tijdens Museumnacht Den Haag stond De Mesdag Collectie in het teken van Duizend-en-een-nacht. Bezoekers konden de tentoonstelling Verbeelding van de Oriënt bekijken, een waterpijp roken in de tuin, een buikdansworkshop volgen en onder het genot van een hapje en drankje luisteren naar schitterende Arabische muziek.

Publieksactie
Het museum had ook een publieksactie georganiseerd rond de intrigerende derwisj-staf met duivelskop die zich in de collectie bevindt. Bezoekers werd gevraagd te bedenken wat dit voor voorwerp kon zijn en welke functie het had. Tijdens de Museumnacht werd de oplossing onthuld. De beste, mooiste, origineelste inzendingen kregen een prijs.

Museumnacht Den Haag
Museumnacht Den Haag beleefde zijn vierde editie. Het evenement opende spectaculair met video- en lichtkunst, de Kern Koppen en Juvat Westendorp. De 41 deelnemende musea en culturele instellingen werden tot diep in de nacht bezocht door 10.000 cultuurliefhebbers.