Nieuw verkoopsysteem voor online tickets

Op 1 mei werd een nieuw ‘all in one’-verkoopsysteem in gebruik genomen. Alle verkoopkanalen voor online tickets van het Van Gogh Museum, VGME B.V. en De Mesdag Collectie zijn hiermee aangesloten op één centraal systeem. Ook ging op deze dag de ticketshop op het Museumplein open.

Spreiding
Het Van Gogh Museum wordt vaak vooral in de ochtenduren druk bezocht. Het was een grote wens om de bezoekers meer over de dag te spreiden. Daarom worden online én in de ticketshop alleen ‘tijdtickets’ verkocht. En met succes. Eind 2013 had de ticketshop 90.000 tijdtickets verkocht en was het aantal verkochte online tickets verdubbeld ten opzichte van het succesjaar 2011. Inmiddels werken ook het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum met hetzelfde online verkoopsysteem.