Nieuwe aanwinsten

Loïe Fuller in de hoofdrol

Het Van Gogh Museum verrijkte de collectie met twee nieuwe aanwinsten waarin de Amerikaanse danseres Loïe Fuller
(1862-1928) een hoofdrol heeft: een kleurenlithografie van Henri de Toulouse-Lautrec en een kunstenaarsboek geschreven door Roger Marx met illustraties van Pierre Roche. Het Van Gogh Museum bezit een omvangrijke collectie werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars: tijdgenoten en vrienden van Van Gogh waaronder Paul Gauguin en Henri de Toulouse-Lautrec, maar ook oudere meesters die hij bewonderde, zoals Léon Lhermitte en Jean-François Millet. Een groot deel van deze werken was bijeengebracht door de broers Van Gogh. Het museum heeft deze verzameling verder uitgebreid door bruiklenen van andere culturele instellingen en door middel van aankopen.