Ontmoet de onderzoeker

Onderzoekers van het Van Gogh Museum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Shell Nederland hebben vanaf 2005 intensief onderzoek gedaan naar de techniek en het materiaalgebruik van Vincent van Gogh. Op zaterdag 7 september gaven zij in korte presentaties van 10 minuten een kijkje in dit omvangrijke project. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de onderzoeksmethoden van een restaurator, Van Goghs palet, inkten en schetsboeken, de samenstelling en herkomst van het kobaltblauw dat hij gebruikte, en de uitwisseling tussen Van Gogh, Gauguin en Bernard. Ruim 100 bezoekers maakten gebruik van de kans om de onderzoekers te ontmoeten. De bijeenkomst werd door een paar honderd mensen via een livestream online gevolgd.