Spannende lezing MuseumMaandag

Onder het motto ‘De week is nog nooit zo spannend begonnen’ zorgden 25 thrillerauteurs op maandag 17 juni in 25 topmusea door heel Nederland voor 25 bijzondere evenementen. Het Van Gogh Museum organiseerde een lezing met Theo en Marianne Hoogstraaten, auteurs van onder meer Kinderspel en Verleiding. Samen met onderzoekers Louis van Tilborgh en Teio Meedendorp vertelden zij over hun fascinatie voor Vincent van Gogh, en hun affiniteit en herkenning bij een aantal van zijn werken.

Aansluitend konden de deelnemers de tentoonstelling Van Gogh aan het werk bekijken of met korting gebruikmaken van een multimediatour. In de boekwinkel vond ’s middags een signeersessie plaats van de boeken van Theo en Marianne Hoogstraaten.

25-jarig bestaan
MuseumMaandag werd dit jaar georganiseerd door de BankGiro Loterij in samenwerking met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Deze editie stond in het teken van het 25-jarig bestaan van ‘Juni - Maand van het Spannende Boek’. Geïnteresseerden konden voor € 10 een van de 25 musea bezoeken en deelnemen aan het programma. Bezoekers die het geschenkboek Nooit alleen van Loes den Hollander meenamen, kregen gratis entree. Dit boek werd deze maand door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.