Tijd voor ontspanning!

De ‘na het werk’-actie is groot succes

De tentoonstelling Van Gogh aan het werk inspireerde het museum om een ‘na het werk’-actie te lanceren. Bezoekers konden op vertoon van hun entreebewijs voor de tentoonstelling na afloop in het ‘café van de maand’ terecht voor een gratis drankje.

Voor dit initiatief benaderde het museum zeven cafés die op loopafstand van het museum liggen. De actie startte in juni met café Gruter, een bruine kroeg met een groot terras op de Willemsparkweg. Vervolgens was het de beurt aan het vermaarde café Luxembourg op het Spui, dus hartje centrum. Augustus was voor café ZOUK, in de gezellige wijk Oud-West, en september voor café Wildschut op het Roelof Hartplein. Café de Toog in de Nicolaas Beetsstraat nam het stokje over voor oktober, waarna Café de Pijp in de Ferdinand Bolstraat november voor zijn rekening nam. Hekkensluiter was Café Gollem in de Daniël Stalpertstraat.

De actie was een groot succes. Veel bezoekers gingen op de uitnodiging in en de cafés vonden het een geslaagd initiatief.