Van Gogh EarChair

Dutch design meets Van Goghs meesterwerken!

In samenwerking met PROOFF is een speciale lijn van de bekende EarChair uitgebracht. Bij deze stoel van de Nederlandse ontwerper Jurgen Bey staan topstukken van Vincent van Gogh centraal. Voor het design van de binnenkant van de Van Gogh Earchair kan worden gekozen tussen Zonnebloemen, Korenveld met kraaien, Amandelbloesem en De oogst.

Grote vraag
Directeur Axel Rüger: ‘Het Van Gogh Museum haalt bijna 75% van zijn inkomsten uit de verkoop van toegangskaarten en merchandise. Om deze positie te kunnen behouden verbinden wij ons graag met A-merken voor de ontwikkeling van exclusieve producten. De samenwerking met PROOFF is hiervan een perfect voorbeeld. De stoelen werden al enige tijd in de boekwinkel van het museum getoond en er was een grote vraag naar. Daarom hebben we besloten deze exclusieve lijn met PROOFF te ontwikkelen.’

Ruimte binnen een ruimte
Jurgen Bey creëerde in 2002 met de EarChair een stoel die een ruimte binnen een ruimte kan vormen. Door de vorm van de stoel wordt het omgevingsgeluid gedempt en ontstaat een perfecte omgeving om te werken of te lezen. Wanneer de stoelen tegenover elkaar worden geplaatst ontstaat er bijna een kamer in een kamer.

De Van Gogh EarChair is te bestellen via de online museumshop.